2016. október 26., szerda

Szörnyes Almás- Morzsás MINI MUFFINOK! #Halloween

OMG!
2 nap van Halloweenig!!
Ezt naaagyon furcsa leírni, olyan régóta készülünk már rá! Ennek ellenére, szerintem megéri, és imádom az összes halloweeni #SüsdAgyon kreációt!

A mai recept, lehetne egy last minute parti süti ötlet is, hiszen tényleg egyszerű, mutatós és mindenki szereti. Akinek eddig nem volt ideje semmi hasonlóval foglalkozni, azoknak ez a tökéletes, gyors ötlet!

Muffinok készítésekor mindig meg lehet cáfolni a tényt, miszerint a muffin "csak egy tészta".  Most is ezt fogjuk tenni, hiszen ezek a sütik egyáltalán nem unalmasak!
Az alma, a csokipuding krém és a morzsa dekoráció fantasztikus együtt! (Nem is beszélve a cuki szörnyes muffinpapírokról, és a DIY fogpiszkálóra ragasztott szemekről!)
Ma mini muffinsütőt használtam, ilyenkor nyugodtan lehet használni a 12 adagos recepteket (24 mini muffin lesz belőlük!)

SZÖRNYES ALMÁS-MORZSÁS MINI MUFFINOK!



Hozzávalók

A muffintésztához:
- 230g liszt
- 125g puha vaj
- 155g cukor
- 2 tk sütőpor
- 1 ek fahéj
- 1 kk só
- kb 1 dl tej
- alma (Én 4 db közepes zöld almát használtam, de a mennyiség és az alma fajtája is megváltoztatható!)

A morzsához:
- 100g hideg vaj
- 140g liszt
- 75g cukor
- 1 tk fahéj
- 1 tk vanília aroma

A csokipudingos krémhez:
- 1 csomag csokipuding (főzős)
- 3 ek cukor
- 3 dl tej
- 70g vaj

A muffinok elkészítése

1. Előmelegítjük a sütőt 170 fokra.
2. Az almák előkészítésével kezdjük. Meghámozzuk, és kicsire felkockázzuk őket.
3. Ezeket egy lábosba tesszük, és felengedjük vízzel éppen csak, hogy éppen ellepje a tetejét. Egy kis cukor hozzáadásával (opcionális) főzzük kb 5-7 percig! Itassuk fel róluk a vizet.
4. A puha vajat és a cukrot robotgép segítségével krémesítjük, majd hozzáadjuk a két tojást. Részletekben keverjük bele a lisztet, sütőport, sót és fahéjat, amíg egy sűrű masszát nem kapunk.
5. Ha szükséges, -tehát ha túl száraz a massza- adjunk hozzá tejet!
6. Egy fakanállal forgassuk bele az almadarabokat, kanalazzuk a tésztát a papírral bélelt formákba, és süssük őket 15-20 percig!

A morzsa dekoráció elkészítése

1. Egy tálban kézzel összegyúrjuk a hideg vajat a többi hozzávalóval, amíg kisebb-nagyobb morzsákat nem kapunk.
2. Ezeket kiöntjük egy sütőpapírral bélelt tepsire, és kb 5 percig sütjük 170 fokon! Mikor aranybarnává változik a színűk, kivehetjük őket!

A csokipuding krém elkészítése

1. A csokipudingot megfőzzük a tejjel és a cukorral.
2. Belekeverjük a vajat, amíg még meleg.
3. Hűtőben pihentetjük legalább egy órát, majd robotgéppel átkeverjük, hogy ne legyen csomós.
4. Dekoráló zacskóba töltjük, és már használhatjuk is!

A muffinok összeállítása

A kihűlt(!) muffinokat dekoráljuk egy csúcsos pudingkrémmel.
Megszórjuk a morzsával, és beleszúrjuk a DIY fogpiszkáló szemeket.
A muffinokat érdemes olyan 20 percre hűtőbe tenni, hogy megkössön egy kicsit a krém!








El is készültünk!
Remélem, tetszenek ezek az egyszerű, finom és mutatós mini muffionok!
A halloweeni hatást pedig bármivel meg lehet adni. Én ezeket a muffinpapírokat és szemeket választottam, de legyetek kreatívak!:)

#lastminute
Jó étvágyat!
Noémi


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése