2016. november 27., vasárnap

HÓEMBER AMERIKAI PALACSINTA!! #Karácsony

El sem hiszem, hogy ma már Advent első vasárnapja van!!
Természetesen, nem hagyhattam ki ezt a lehetőséget, és úgy gondoltam, hogy egy télre hangolódós reggeli ötlettel készülök!

A mai hóember palacsinták egyszerűek, nagyon cukik és garantáltan jól indul majd tőlük a napunk!
Ez a recept az egyik kedvencem, mert a) Jamie Olviver receptje b) a tésztája könnyű/ levegős.
Ó. és persze, a házi tejszínhab csak hab a palacsintán (hahaha...).

HÓEMBER AMERIKAI PALACSINTA!



Hozzávalók (kb 3-4 hóemberhez!)

A palacsinta tésztához:
- 140 g liszt
- 2 ek kristálycukor
- 2 csipet só
- 1 tk sütőpor
- 3 tojás fehérje és sárgája külön választva
- 1 tk vanília aroma
- 140 ml tej

A tejszínhabhoz:
- 100 ml hideg habtejszín
- 1 tk vanília aroma
- 2 ek porcukor

- olvasztott csoki + porcukor a dekoráláshoz!

A palacsinták elkészítése

1. A lisztet, cukrot, sót és sütőport összekeverjük egy közepes méretű tálban.
2. A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját elkeverjük a tejjel és a vanília aromával.
3. Ezt a sárgájás keveréket hozzáöntjük a száraz összetevőkhöz és alaposan elkeverjük ezt a kettőt!
4. A tojások fehérjét robotgéppel kemény habbá verjük.
5. A felvert tojásfehérjékbe óvatosan beleforgatjuk az előbb összekevert sárgájás keveréket.
6. A palacsintasütőnkre arányosan három méretben halmozzuk fel a tésztát. A legnagyobb kör a hóember alsó része lesz, a középső rész egy kicsivel kisebb, a fej pedig a legkisebb lesz!
7. Mikor kis buborékok jelennek meg a palacsinta felületén, akkor átfordíthatjuk a másik oldalára és még kb 1 percig sütjük, ugyanúgy közepes lángon.

A tejszínhab elkészítése

1. A hideg(!) habtejszínt elkezdjük felverni (ajánlott robotgépet használni).
2. Mikor már habosodik, hozzászitáljuk a porcukrot és beletesszük a vanília aromát is.
3. Tovább verjük, amíg a robotgépünk habverőjéről kis csúcsként áll a hab!

Összeállítás

1. A palacsinta köröket a megfelelő sorrendeben egymás alá elrendezzük egy tányéron.
2. Olvasztott csokival megrajzoljuk az arcot, a gombokat és a kezet.
3. A tejszínhabot a tányér aljára kanalazzuk, a tetejére pedig porcukrot szitálunk!




Elkészültünk az egyszerű, mégis mutatós reggelivel!
Mi imádtuk, remélem, hogy Ti is kedvet kaptok valami hasonlóhoz!

Jó étvágyat!
Noémi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése