2016. december 4., vasárnap

NARANCSOS FORRÓ CSOKI! #Karácsony

Télen szinte elengedhetetlenek a meleg italok, és nálunk egyértelműen a forró csoki!
Az előző években a klasszikus tejcsokis forrócsokit készítettem, de idén szerettem volna kipróbálni valami újat.
Ésss nagyon örülök, hogy megettem, mert azt érzem, hogy egy teljesen másik szinten űzzük itthon a forrócsoki készítést....a narancsos forró étcsoki az egyik legjobb dolog a szürke hétköznapokban!

NARANCSOS FORRÓ CSOKI!



Hozzávalók

- 250 ml tej
- 1 dl víz
- 250 g étcsokoládé
- 1 egész BIO narancs héja
- 1 ek cukor

1. A narancsról vékonyan levágjuk a héját (a fehér rész ne kerüljön bele!).
2. A vizet és a tejet felforraljuk a narancshéjjal.
3. A lábast levesszük a tűzről, és beletörjük a csokit.
4. Elkeverjük és még melegen bögrébe töltjük.
5. Felverjük a habtejszínt egy kis porcukorral, és rákanalazzuk a csoki tetejére. Kakaópor szitálunk a tetejére, és fogyaszthatjuk is!





Ez a recept az egyik kedvencem, a család is imádja, szóval tényleg tökéletes Karácsonyváró!:)

Noémi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése