Ha valami egyszerűt, de mutatósat kell készíteni, rögtön tudom, hogy ehhez a recepthez kell nyúlnom!:)
Még több piskótatekercs torta itt!
Hozzávalók
A piskótához:
- 5 tojás
- 5 ek liszt
- 5 ek kristálycukor
- lekvár (én ribizlit használtam)
- 1 csomag vaníliás puding
- 1 tábla fehér csoki (opcionális)
1. Ez a piskóta recept a legegyszerűbb, viszont tökéletes a tekercshez!
A tojások fehérjét kemény habbá verjük majd beleforgatjuk a sárgáját, a lisztet és a cukrot is. Kb 30x20 cm-es sütőpapírral bélelt tepsiben kisütjük 10-12 perc alatt.
2. Mikor még meleg, egy vizes konyharuhára borítjuk és lehúzzuk róla a sütőpapírt. A piskótát beletekerjük a ruhába és így hagyjuk kihűlni! Később kibontjuk, megkenjük lekvárral és ismét feltekerjük! 2-3 cm-es karikákat vágunk.
3. Egy közepes méretű, kör belsejű tál szélét kirakjuk a tekercsekkel. A tetején kilógó részeket pedig levágjuk, hogy egyenes legyen majd a tortánk alja!
4. A fehér csokit megolvasztjuk és kikenjük vele a piskótás tál belsejét. A pudingot megfőzzük 4dl (!) tejjel és 4 ek cukorral. Mikor ez egy kicsit kihűlt, beleöntjük a tekercses tál közepébe. A tetejét befedjük a maradék tekercsekkel, és hűtőbe tesszük a tálat. Kb 4-5 óra alatt megszilárdul, és már vághatjuk is a szeleteket! (Sajnos én erről már nem tudok szép képeket mutatni, mert az itthoniak nem voltak elég türelmesek:D)
Jó étvágyat!
Noémi
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése