Tisztán emlékszem, hogy az sós perec volt, de később pedig már a sajtosért voltam oda, így most is e ellett döntöttem.
Természetesen, nem lenne ez sem egy Süsd Agyon! bejegyzés, ha csak egy sima perecet készítenénk, úgyhogy Mickey egeret is fogunk formálni a tésztánkból. Ehhez készítettem "lépésről-lépésre" képeket, hogy egyszerűbb legyen, elkészíteni.
MICKEY EGÉR SAJTOS PEREC!
Hozzávalók
A tésztához:
- 500 g liszt
- 3 tk só
- 260 ml tej
- 7 g szárított élesztő (vagy 25 g friss)
- 1 tk cukor
- 3 ek étolaj
A főzéshez:
-1 liter víz
- 1,5 ek szódabikarbóna
A kenéshez
- 1 tojás
1. A hozzávalókból viszonylag kemény, rugalmas tésztát gyúrunk, és letakarva hagyjuk megkelni.
2. A tésztát részekre vágjuk, és először egy agy kört formálunk (lásd:1. kép).
Ezután egy kisebb ovális jön a körbe (lásd:2. lép), majd a két szeme, amikhez kis "rudakat" készítünk, és hozzátapasztjuk az oválishoz (lásd:3. kép).
Végül két hurok kapcsolódik a fejhez fülként (lásd:4. kép).
3. Az egy liter vize és a szódabikarbónát felforraljuk, és 15 másodpercre belehelyezzük a perecet. Ha túl nagy lett a Mickey perec, akkor a konyhai ecsettel is átitathatjuk!
Én a maradék tésztából készítettem mini sajtos pereceket is.
Frissen a legfinomabb!:)
Jó étvágyat!
Noémi
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése