2016. augusztus 31., szerda

Házi Dinnyés Lime-os Jégkása! #EgészségesSzerda

Boldog #EgészségesSzerdát!

Mivel hivatalosan ma van a nyár legutolsó napja, még talán van esélyem egy jeges/hűsítő bejegyzésre.
Régebben, nem tudtam ellenállni a jégkásásnak, de ha van rá otthoni, egészségesebb alternatíva, inkább annál maradok. Elvégre, az az árusított almás jégkása nem hiszem, hogy látott almát.

Ez a recept fantasztikus! A dinnye és a lime szirup nagyon jól passzol, tökéletes nyárbúcsúztató.
Még mindig lehet dinnyét kapni, amik lehet, hogy már nem a legjobbak, de erre a célra megfelel a kásás/kevésbé érett gyümölcs is!

Íme a színezék-, adalék-, mentes Dinnyés Lime-os Jégkása!



Hozzávalók (kb 5 személyre)

- 1 kg görögdinnye
- 1 dl víz
- 4 dkg cukor
- 2 lime (vagy 1 citrom)

1.Egy kisebb lábasban a vizet és a cukrot felforraljuk, amíg a cukor fel nem olvad.
Belecsavarjuk a 2 lime vagy az egy citrom levét, és hagyjuk kihűlni.
2. 60 dkg görögdinnyehúst magostul összeturmixolunk, használhatunk botmixert is.
3. A dinnyelébe beleöntjük a lime szirupot, és elkeverjük.
4. Egy lapos tál felett átpaszírozzuk a folyadékot, hogy megszabaduljunk a magoktól, és az esetleges nagyobb dinnye daraboktól.
5. Ezt a fagyasztóba tesszük. 1 óra elteltével, egy kicsit villával felkapargatjuk, majd hagyjuk tovább fagyni. Ha már teljesen megfagyott, érdemes kivenni 10 percel előbb, és egy villával/tésztaszedővel kását kapargatni. A felkapart kását kanalazzuk poharakba, és fogyaszthatjuk szívószállal a jégkását!:)





Kellemes nyár végi hűsölést!
Noémi




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése