2017. május 10., szerda

PUDINGOS PALACSINTATORTA!!

A mai #EgészségesSzerda egy kicsit (oké, nagyon) más lesz az eddigiektől, hiszen ez a recept minden csak nem egészséges és nem hiszem, hogy diéták tartalmazzák a napi egy palacsintatorta fogyasztását.

Őszintén ez nem nagyon zavar, pláne, hogy itt van az érettségi hét. Mindenkinek szüksége van valami naaaaagyon édesre (még azoknak is, akik nem érettségiznek:)).

Valójában a bejegyzés célja, hogy megosszam a palacsinta receptemet, hiszen a tortát bármivel meg lehet tölteni/dekorálni.
Az elkészítése egyszerű, viszont időigényes. Nem számoltam, hogy mennyi palacsintalap lett végül felhasználva a tortához, de az alapreceptet tripláznom kellett.😆

PUDINGOS PALACSINTATORTA!



Hozzávalók: 1 adag palacsinta tésztához. Ezt meg kell háromszorozni a tortához!

- 125 g liszt
- 2 tk cukor
- csipet só
- 1,5 dl tej
- 1,5 dl buborékos ásványvíz
- 2 tojás
- 2 ek olaj

- Bármi, amivel meg szeretnénk tölteni a tortát. Én pudingot használtam, de ez lehet lekvár, nutella, kakaó, túró, fahéj...stb.
- csoki ganache (párizsi csokikrém) a tetejére (opcionális!) Recept az előző bejegyzésben ITT! 


1. A hozzávalókat egy habverővel simára keverjük.
2. Kisütjük a palacsintákat (ha teflonos palacsintasütőt használunk, a tepsi olajozása is kimaradhat!)
3. Összeállítjuk a tortát. Leteszünk egy palacsintalapot és vékonyan megkenjük a pudinggal. Ezt addig folytatjuk, amíg a végére nem érünk.
4. Ez a lépés kihagyható, de ha szeretnénk, hogy a tortánk egyenletesebb legyen, egy konyhai ollóval levághatjuk a palacsinta rétegek kilógó széleit.
5. A tetejét leöntjük a ganache-val, elkenjük és hagyjuk, hogy az oldalán is lecsurogjon a csoki. Én még keksszel és tejszínhabbal dekoráltam.





Jó étvágyat!
Noémi:))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése