2017. június 1., csütörtök

EPER HABOS FÁNK! (Sütve!)

Minden június első péntekén (idén 06.02-én, azaz holnap) ünnepeljük a Nemzetközi Fánk Napot, a Fánk Világnapját, ha úgy tetszik.
Szerény véleményem szerint ez az év egyik legjobb napja, hiszen még eggyel több okunk van a fánk evésre.

Ma azonban egy kicsit el szerettem volna térni a hagyományos olajban kisütött fánktól, úgyhogy ez a recept úgynevezett égetett tésztából készül, és a fánkokat olaj nélkül, sütőben készítjük!
Mivel az alap fánk nem túl ízes, meg fogjuk tölteni mascarponés krémmel és szezonális gyümölcsökkel.

Tavalyi bejegyzés: https://susdagyon.blogspot.hu/2016/06/toltott-es-mazas-fankok-susd-agyon.html

EPER HABOS FÁNK!



Hozzávalók:
Az égetett tésztához:
- 5 tojás
- 2 dl víz
- 10 dkg vaj
- 20 dkg liszt
- 3 ek porcukor
A töltelékhez:
- 2 dl tejszín
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg mascarpone
- 20 dkg eper (vagy bármilyen szezonális gyümölcs)

1. Felforraljuk a vizet a vajjal, beleszórjuk a lisztet és a porcukrot, majd kis lángon kevergetve főzzük ameddig besűrűsödik, minél több vizet elpárologtatunk belőle.
2. Levesszük a tűzről, és elektromos habverővel egyesével beledolgozzuk az egész tojásokat. A masszát habzsákba töltjük.
3. Sütőpapírral kibélelt tepsire nagyobb karikákat nyomunk a tésztából. 180°C-ra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.
4. Kemény habot verünk a tejszínből, majd részletekben hozzáforgatjuk a vaníliás cukorral és porcukorral kikevert mascarponéhoz.
5. Két vékony fánk közé kenjük a krémet és beleszeleteljük az epret.



Jó étvágyat!
Noémi:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése