Könnyen dekorálható és tejjel fogyasztva még istenibb!
VANÍLIÁS VAJAS KEKSZ!
Íme az eredeti Süsd Agyon! recept!
Hozzávalók
- 450 g liszt
- 1 tk sütőpor
- 200 g cukor
- 230g puha vaj- 1 tojás
- 1 ek vanília aroma vagy fél vanília rúd belseje
- 2 csipet só
A lisztet és a sütőport átszitáljuk és elkeverjük őket.
Egy nagy keverőtálban robotgéppel kikeverjük a vajat és a cukrot. Hozzáadjuk a tojást, majd fokozatosan a kikevert száraz összetevőket is.
A tálban kézzel összegyúrjuk a tésztát. Fóliába csomagoljuk, és 3-4 órára, esetleg éjszakára a hűtőbe tesszük.
Ezután lisztezett felületen kb 1 cm vastagra nyúltjuk a tésztát, és elkezdhetjük kiszaggatni a formákat. Érdemes még így is betenni kb 10 percre a hűtőbe a sütiket, hogy jobban tartsák a formájukat a sütés közben!
190fokra előmelegített sütőben 8-9 percig sütjük, őket.
Dekorálhatjuk cukormázzal (recept érkezhet a közeljövőben), vagy fogyaszthatjuk őket lekvárral, tejjel is!
Jó étvágyat!
Noémi
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése