2017. február 18., szombat

KARAMELL ÖNTET HÁZILAG!

Ha édes öntetről van szó, szinte mindig a karamell mellett döntök.
Ezért is böki a fantáziámat az elkészítése egy jó ideje. Mikor kiderült, hogy anya már készíttet karamell öntetet korábban (pffff), rögtön előkerestem a receptjét és nem kellet csalódnom!

Ez az öntet tökéletes palacsintára, gofrira, fagyira (much love!), akár kávéba is tehetjük (<3!).

Aki figyelmes, az kiszúrhat egy pár árulkodó jelet a képeken a holnapi bejegyzéssel kapcsolatban, amiben használni is fogjuk a karamell öntetet!

KARAMELL ÖNTET HÁZILAG!



Hozzávalók

- 4 ek vaj
- 190 g barna cukor
- 125 ml habtejszín
- 70 ml tej

1. Fontos, hogy minden hozzávaló elő legyen készítve, hiszen elég gyorsan fog történni, és fontos az odafigyelés.
2. A vajat közepes lángon elkezdjük megolvasztani. Mikor már szinte teljesen megolvadt, hozzáöntjük a barna cukrot.
3. Körülbelül 3-5 perc folyamatos kevergetés után a cukor már inkább folyékony láva szerű lesz. Ekkor kell beleönteni a tejszínt és a tejet. Ennél a pontnál már érdemes kézi habverővel kevergetni a készülő karamellt.
4. Még 10 percig főzzük közepes lángon! Nem kell megijedni, elég buborékos lesz amíg fől. 10 perc után pedig be is fog egy kicsit sűrűsödni.
5. Öntsük egy üveg tárolóba, és használjuk fel 3-4 nap alatt. Hűtőben tárolandó!



Jó étvágyat!
Noémi

1 megjegyzés: