2017. április 14., péntek

HÁZI KARAMELLÁS POPCORN!

Az elmúlt pár hónapban egyértelműen új szintre emeltük az esti filmnézést a karamellás popcornnal.
Először az üzletekben kapható (hozzáteszem, nagyon drága) verziókkal próbálkoztunk, amelyek kétség kívül finomak voltak, de a gasztroblogger előtört belőlem, és rögtön elkezdtem a saját recept kidolgozását.

Az elkészítésnél egy kicsit oda kell figyelni a karamell főzésére, de ettől eltekintve nagyon egyszerű, és később megéri dupla adagot készíteni.
A titok, hogy minden legyen előkészítve, kimérve a közelben!

HÁZI KARAMELLÁS POPCORN!


Hozzávalók

- egy csomag kipattogtatott mikrós popcorn *
- 210 g cukor
- 1 dl víz
- 1 ek vaj

1. Kipattogtatjuk a kukoricát, és egy nagy tálba öntjük. Előkészítünk egy nagy sütőpapírral bélelt tepsit is.
2. A cukrot és a vizet egy serpenyőbe tesszük. Itt még elkeverhetjük, hogy a cukrot mindenhol érje víz.
3. Közepes lángon megvárjuk amíg buborékozni kezd, majd egy aranybarna színe lesz. Eközben fontos, hogy NE KEVERGESSÜK, csak tartsuk rajta a szemünket, nehogy odaégjen.
4. Mikor a szirupunk megkapta azt a karamellás, barnás színt, beletesszük a vajat és elkeverjük.
5. A karamellt gyorsan a popcornra öntjük és fakanállal elkeverjük. Próbáljunk egyenletesen dolgozni!
6. Rögtön ezután a karamellás kukoricát kiöntjük a tepsire és elegyengetjük, hogy ne maradjanak nagy, összeállt darabok. A lényeg, hogy gyorsak legyünk, mert a karamella hamar dermed.
Várjuk meg amíg kihűl, és már ehetjük is. De azért óvatosan, mert a megszokott popcorn mennyiség sokkal többnek fog hatni ezzel a kis extrával!:)

* Én imádom az édes-sós dolgokat, így a mikróban elkészíthető sós popcornt használtam alapként. Ha ez nem passzol nektek, akkor nyugodtam ki lehet pattogtatni a kukoricát egy serpenyőben gázon is. Ebben az esetben 90 g kukoricára lesz szükség.




Jó étvágyat!
Noémi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése