Ma egy időigényesebb tortát készítünk el, hiszen 5 torta lapot kell kisütnünk.
Viszont, teljesen megéri a fáradozást! Ez a recept kiállt egy születésnapi torta címért is a családban!:)
Hozzávalók
(18 cm-es tortaformában ajánlott elkészíteni. Én 20cm-esben sütöttem, így alacsonyabb lett. Ajánlatos beszerezni a 18cm-eset a szebb és magasabb végeredmény érdekében.)
A tésztához:
- 8 tojásfehérje
- 23 dkg cukor
- 24 dkg mák
- 4 dkg liszt
A krémhez:
- 25 dkg túró
- 25 dkg mascarpone (1 kisebb doboz)
- 10 dkg porcukor
- 1 dl tejföl
- 1 rúd vanília kikapart belseje (vagy fél csomag vaníliás cukor)
- 1 narancs reszelt héja
- 1,5 dl narancslé
- 3-5 dkg darált mák az oldalához
Kezdjük az előkészületekkel! A 18 cm-es tortaformánk alját rajzoljuk körbe sütőpapíron és vágjuk ki a köröket.
A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd a mákkal elkevert lisztet a habba forgatjuk.
A masszát érdemes lemérni egy konyhai mérleggel, és úgy kiadagolni egyenlő részekben a formába. A tortakarika oldalát nem muszáj felcsatolni, de én a biztonság kedvéért rajtahagytam. Egyesével kisütjük a torta lapokat kb 180 fokon, 10 percig. Húzzuk le róluk a sütőpapírt.
Miközben sülnek a tortalapok, készítsük el a tölteléket!
A hozzávalókat --a narancslé és a mák kivételével-- robotgép segítségével krémesre keverjük egy tálban.
Most már elkezdhetjük építeni a tortánkat. A lapokat kenjük meg a narancslével egy ecsettel, minden réteg krém előtt. Összerétegezzük a lapokat (próbálunk itt is egyenlő mennyiségű krémmel dolgozni), majd a legtetejét és az oldalát is beborítjuk. Az oldalába belenyomkodjuk a darált mákot, majd hűtőbe tesszük 2-3 órára.
El is készültünk!:)
Remélem, hogy adtok egy esélyt ennek a hihetetlen receptnek, ami nem csak finom, de gyönyörű is. Szerintem nálunk egy születésnapra is elképzelhető lesz!:)
Jó étvágyat!:)
Noémi
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése