2016. február 14., vasárnap

Rózsás Sütemények Valentin-napra! (Lépésről lépésre!)

Boldog Valentin-napot mindenkinek!
Remélem, hogy a legtöbbünknek jól telik eddig a nap, és ha esetleg nincs ötletetek az esti desszerthez, akkor ez a bejegyzés ki tud segíteni titeket!:)

Nagyon egyszerű rózsa alakú sütiket fogunk elkészíteni, amik már meg is hódították az internetet. A rövid videókból nem biztos, hogy minden érthető így gondoltam, hogy ma megmutatom az én módszeremet, lépésről lépésre.
A legjobb pedig, hogy ez a desszert elkészíthető édes és sós változatban is. Mutatom is!:)

Hozzávalók

Az édes változathoz:
-leveses tészta (nekem egy csomagból kijött mindkét változat, ami összesen 7-8 rózsát jelent)
-bármilyen mag nélküli piros gyümölcs lekvár (én szedret használtam)
-1 alma
-muffin sütő


A sós változathoz:
-leveles tészta
-melegszendvics krém vagy esetleg paradicsomos pizzaalap
-sajt
-szalámi
-muffin sütő

Elkészítés


1. Mindenek előtt vágjuk ki az almánk csumáját, és felezzük is el. Vágjunk nagyon vékony szeleteket a fél almákból, majd ezeket tegyük egy vízzel teli tálba (csak, hogy éppen ellepje őket a víz) és adjunk hozzá 3-4 ek citromlevet. Tegyük a tálat a mikróba 3 percre. Ez segít megpuhítani a szeleteket és megvédi őket a barnulástól is.





2.Ha ezzel megvagyunk vegyünk elő egy nyújtódeszkát, és lisztezett felületen kezdjük el kinyújtani a leveles tésztát kb 1cm vastagságúra. Majd vágjunk 8cm hosszú és 4cm vastag darabokat.



3. Kenjük meg a tésztát a lekvárral, majd helyezzünk a tetejére annyi almaszeletet, amennyi csak elfér. Fontos, hogy kilógjon a domború oldala az almának!


4. Ezután kezdjük el feltekerni a tésztát, és nyomkodjuk meg a végét, hogy ne essen szét a rózsánk sütés közben!



5. Igazából a rózsáink készen vannak, már csak ki kell őket sütnünk. Előmelegített sütőben 190fokon süssük őket kb 20-25 percig! 


El is készültünk ezzel a hihetetlenül egyszerű és mutatós Valentin-napi édességgel. Természetesen, bármilyen alkalommal megállja a helyét!!









Jó étvágyat!:)
Noémi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése