Éppen ezért lehet annyira szeretni, hiszen sokféle módon el lehet készíteni.
Ma egy-egy fél avokádót készítünk el egy kicsit máshogy, ugyanis sütni fogunk. Azonban azt tapasztaltam, hogy maga az avokádó nem a legjobb sülve, úgyhogy szerintem érdemes teljesen kikaparni a húsát...de erről még később olvashattok!:)
Nagyon egyszerű elkészíteni, és adhat egy kis pluszt az unalmas szombat reggelekhez!
Hozzávalók (2 adag)
- 1 érett avokádó
- 2 tojás
- sonka
- zöldségek (ízlés szerint)
- sajt
(Ezeken kívül természetesen lehet még bármit hozzáadni, amivel színesebbé tudjátok tenni ezt az egyszerű, de mutatós ételt!)
Első lépésként mindenképpen mossuk meg a zöldségeket és magát az avokádót is.
Ezután vágjuk körbe az avokádót a mag mentén és csavarjuk a két oldalt ellentétesen. Így két felet kaptunk.
Távolítsuk el a magot, és kanalazzuk ki az avokádó belét, de vigyázzunk, hogy a héjat ne sértsük meg.( Ahogy már említettem, ez nem kötelező, én nem szeretem az avokádót sülve. A kikapart finomságot pedig avokádókrémként készítettem el, aminek az elkészítését ITT tudjátok elolvasni!)
Ha meg van a két "kosárkánk", beletörhetjük a tojást, amit ízlés szerint sózzunk, borsozzunk. Erre mehet rá a zöldség, sonka és a sajt is.
A teletöltött avokádó kosarakat előmelegített sütőben 175fokon 20-25 percig percig sütjük. Akkor tudjuk, hogy elkészültek, ha látjuk a sajtot pirulni.
Sütés előtt |
Sütés előtt |
Melegen tálaljuk az elkészített avokádókrémmel!
Jó étvágyat!
Noémi
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése