Változtattam az arányokon, elvégre nem csak én vagyok itthon, és nem szerettem volna ha rám marad az egész.
Persze, ha merészebbek vagyunk, akkor ki lehet próbálni 100% graham lisztesen is, viszont, nem biztos, hogy mindenkinek bejön az "egészséges" íze miatt!
Az állagán annyit változtat a liszt, hogy sokkal jobban fog törni és természetesen az íze is másabb lesz.
Íme a recept!
Hozzávalók (7 közepes pizzához!)
- 1kg liszt
ennek elosztási aránya: 650g graham
350g sima búzaliszt
- 2 csapott ek só
- 1 ek szárított oregánó
- 4 csipet őrölt fekete bors (ezen lehet változtatni!)
- 2 tasak szárított élesztő
- 1 tk cukor
- 6 dl langyos víz
- 6 ek olívaolaj
- tetszőleges feltétek!
Egy keverőtálban összekeverjük a lisztet, a sót, az oregánót és a borsot.
Bögrében felfuttatjuk az élesztőt, úgy, hogy először 2dl langyos vízbe tesszük a cukrot, az olívaolajat és a szárított élesztőt.
Ha felfutott, akkor hozzáöntjük a száraz összetevőkhöz, és elkezdjük gyúrni. A maradék 4dl vizet fokozatosan adjuk a masszához gyúrás közben. Használjuk fel mindet, kelleni fog!
Mikor összeállt a tészta, egy nagy kilisztezett tálba tesszük, hogy ne ragadjon a tálhoz, és kb 45 perc alatt a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát nagyjából egyenlő részekre szedjük és a kiolajozott pizzatepsibe nyújtófával és kézzel formázzuk! (Ha nincs nincs pizzasütő tepsink, akkor nyugodtan használjunk egy normál fajtát, csak próbáljunk egyenlő köröket formálni a tésztából!)
Kenjük meg a pizzákat paradicsomszósszal (Ha érdekelne a házi paradicsomszósz recept, akkor a későbbiekben írhatok róla!) Megszórjuk a feltétekkel, és 220fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük a pizzákat!
Melegen tálaljuk, a ropogós pizzákat!
Jó étvágyat!
Noémi
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése