Sokat kutattam a tökéletes gofri recept után, és most már mondhatom, hogy sikerült kikísérletezni az ideálisat!
Természetesen, nem lenne Süsd Agyon!, ha nem adnánk bele egy kis kreativitást, így ma bocikat formázunk a kisült kakaós-vaníliás gofrikból!
Íme a recept!:)
Hozzávalók
A tésztához: (kb 20-25 gofri)
- 40 dkg liszt
- 12 dkg cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 5 dl tej
- 3 tojás
- 12 dkg olvasztott vaj
- reszelt citromhéj
- 6 ek cukrozatlan kakaópor a massza színezéséhez
Tejszínhabhoz:
- 250 ml habtejszín
- 2 tk habfixáló
- 4 ek ribizli lekvár
- olvasztott csoki dekoráláshoz:)
A gofri elkészítése nagyon egyszerű. Keverjük el a száraz összetevőket a kakaópor kivételével. Adjuk hozzá a tejet, az olvasztott vajat és a tojások sárgáját. Keverjük csomómentesre a masszát, majd verjük kemény habbá a tojások fehérjét, és óvatosan forgassuk bele a kikevert masszába.
Egy külön tálba szeparáljuk el nagyjából a gofri tészta felét. Szitáljuk bele a kakaóport, és keverjük ki.
Sütésnél kisebb pacákat adagoljunk a gofrisütőbe a barna és "fehér" tésztából. Próbáljuk tejesen kitölteni a formát, így nem lesz lyukas a kész gofri. Süssük a masszát 2-3 percig, és hagyjuk teljesen kihűlni.
A tejszínhabhoz kezdjük el kihabosítani a habtejszínt a habfixálóval. Mikor elkezd sűrűsödni a tejszín, adjuk hozzá a piros lekvárt, és folytassuk a habosítást.
El is készültünk a "Boci gofrival". Természetesen, bármiféle állati jellegzetesség nélkül is elkészíthető ez az édesség, hiszen az alap recept sem bonyolult!
Egy kis segítség a formázáshoz és dekoráláshoz!:)
Jó étvágyat!
Noémi
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése