2016. május 1., vasárnap

FOLTOS BOCI GOFRI !! - SÜSD AGYON!

Ma a család egyik kedvenc édességét készítettem el, ami mellesleg hihetetlenül egyszerű is!
Sokat kutattam a tökéletes gofri recept után, és most már mondhatom, hogy sikerült kikísérletezni az ideálisat!

Természetesen, nem lenne Süsd Agyon!, ha nem adnánk bele egy kis kreativitást, így ma bocikat formázunk a kisült kakaós-vaníliás gofrikból!
Íme a recept!:)


Hozzávalók

A tésztához: (kb 20-25 gofri)

- 40 dkg liszt
- 12 dkg cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 5 dl tej
- 3 tojás
- 12 dkg olvasztott vaj
- reszelt citromhéj
- 6 ek cukrozatlan kakaópor a massza színezéséhez

Tejszínhabhoz:

- 250 ml habtejszín
- 2 tk habfixáló
- 4 ek ribizli lekvár

- olvasztott csoki dekoráláshoz:)

A gofri elkészítése nagyon egyszerű. Keverjük el a száraz összetevőket a kakaópor kivételével. Adjuk hozzá a tejet, az olvasztott vajat és a tojások sárgáját. Keverjük csomómentesre a masszát, majd verjük kemény habbá a tojások fehérjét, és óvatosan forgassuk bele a kikevert masszába.

Egy külön tálba szeparáljuk el nagyjából a gofri tészta felét. Szitáljuk bele a kakaóport, és keverjük ki.

Sütésnél kisebb pacákat adagoljunk a gofrisütőbe a barna és "fehér" tésztából. Próbáljuk tejesen kitölteni a formát, így nem lesz lyukas a kész gofri. Süssük a masszát 2-3 percig, és hagyjuk teljesen kihűlni.

A tejszínhabhoz kezdjük el kihabosítani a habtejszínt a habfixálóval. Mikor elkezd sűrűsödni a tejszín, adjuk hozzá a piros lekvárt, és folytassuk a habosítást.

A boci elkészítéséhez elő kell készítenünk egy pár csokoládé dekorációt, illetve a gofri tetejét is félkörívesre kell vágnunk. Ehhez készítettem egy kis videót, ami itt és az Instagram oldalamon is megtekinthető!:)


El is készültünk a "Boci gofrival". Természetesen, bármiféle állati jellegzetesség nélkül is elkészíthető ez az édesség, hiszen az alap recept sem bonyolult!




Egy kis segítség a formázáshoz és dekoráláshoz!:)


Jó étvágyat!
Noémi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése