Ha valami egyszerűt, és mutatósat kell összedobni, akkor biztosan ez az édesség kerül elő!:)
PUDING TEKERCS
Hozzávalók
A piskótához:
- 4 tojás
- 4 ek cukor
- 4 ek liszt
- 3-4 ek cukrozatlan kakaópor
Puding:
Ez alkalommal előre csomagolt zacskós pudingot főztem, de ha szeretnétek házilag elkészíteni, akkor ITT elolvashatjátok a receptemet:)
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat elkeverjük.
A tojások fehérjéből kemény habot verünk, majd óvatosan beleforgatjuk a sárgáját és fokozatosan a lisztes keveréket.
A massza negyedét (kb 5-6 evőkanál) elkülönítjük, és belekeverjük a kakaóport. Ha nem elég barna a massza, akkor adjunk még hozzá kakaót, nem probléma, ha sűrűbb ez a rész!
A színezett tésztát egy habzsákba vagy egy erősebb anyagú zacskóba töltjük. Kivágjuk a végét és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe kisebb, egymáshoz kapcsolódó háromszögeket rajzolunk a masszával.(Videó segítség a bejegyzés végén!)
Ezt a mintázatot 180fokra előmelegített sütőben körülbelül 2 percig sütjük. Kivesszük a tepsit, és a "színtelen" tésztát eloszlatjuk a barnán. Ezt követően még 8 percig /tűpróbáig sütjük a piskótát.
Fontos, hogy még melegen távolítsuk el a sütőpapírt egy kis vízzel, és csavarjuk fel a piskótát egy konyharuhába, hogy ebben a formában hűljön ki!
A kihűlt tésztát kihajtjuk a konyharuhából és megtöltjük a pudinggal/lekvárral.
Ismét felcsavarjuk, majd betesszük a hűtőbe egy pár percre.
Ezután már szeletelhetjük is!:)
EGY KIS SEGÍTSÉG VIDEÓBAN!:)
Jó étvágyat!
Noémi
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése