2016. május 11., szerda

Gluténmentes Kókusz szelet!! #EgészségesSzerda

Az "egészségtelen" (habár nagyon finom) ételek mellett szeretek egy kicsit odafigyelni arra, hogy mit eszek.
Bármennyire hihetetlenül is hangzik, szeretek egészséges ételekkel is kísérletezni, így ma is egy nagyon egyszerű #EgészségesSzerda receptet hoztam. Mindig törekszek az egyszerű elkészítési folyamatok megvalósítására, szóval ez az édesség is hasonlóan készül.

GLUTÉNMENTES KÓKUSZ SZELET 


Hozzávalók:

-3 tojás fehérje
- 80g kókuszreszelék
- 80g darált nádcukor
- 3-4 ek rum aroma (opcionális)

A sütőt előmelegítjük 170fokra.
A tojások fehérjéből a cukorral kemény habot verünk. Ebbe beleforgatjuk a kókuszreszeléket és hozzáadjuk a rum aromát is.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük a masszát (én egy 18cm-es kapcsos tortaformát használtam), és 12 percig sütjük alsó-felső sütésen. 
12 perc után átkapcsoljuk a sütőt légkeveréses funkcióra (ha erre nincs lehetőségünk, akkor vegyük lejjebb a hőfokot körülbelül 160fokra). Süssük így is 12 percig, majd hagyjuk kihűlni.
Vágjuk körbe a tortakarika szélét, és tálalhatjuk a sütit felvágva, vagy akár cake-pop formájában is. (Ehhez köröket szúrtam ki a tésztából és nyalóka pálcikára húztam őket. Ilyenkor bele lehet mártani egy kis olvasztott csokiba is, úgy még finomabb!)  


Jó étvágyat!
Noémi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése