Bármennyire hihetetlenül is hangzik, szeretek egészséges ételekkel is kísérletezni, így ma is egy nagyon egyszerű #EgészségesSzerda receptet hoztam. Mindig törekszek az egyszerű elkészítési folyamatok megvalósítására, szóval ez az édesség is hasonlóan készül.
GLUTÉNMENTES KÓKUSZ SZELET
Hozzávalók:
-3 tojás fehérje
- 80g kókuszreszelék
- 80g darált nádcukor
- 3-4 ek rum aroma (opcionális)
A sütőt előmelegítjük 170fokra.
A tojások fehérjéből a cukorral kemény habot verünk. Ebbe beleforgatjuk a kókuszreszeléket és hozzáadjuk a rum aromát is.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük a masszát (én egy 18cm-es kapcsos tortaformát használtam), és 12 percig sütjük alsó-felső sütésen.
12 perc után átkapcsoljuk a sütőt légkeveréses funkcióra (ha erre nincs lehetőségünk, akkor vegyük lejjebb a hőfokot körülbelül 160fokra). Süssük így is 12 percig, majd hagyjuk kihűlni.
Vágjuk körbe a tortakarika szélét, és tálalhatjuk a sütit felvágva, vagy akár cake-pop formájában is. (Ehhez köröket szúrtam ki a tésztából és nyalóka pálcikára húztam őket. Ilyenkor bele lehet mártani egy kis olvasztott csokiba is, úgy még finomabb!)
Jó étvágyat!
Noémi
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése