Azonban, ha már szülinap, akkor valami tortát szerettem volna sütni, és ekkor jött az ötlet a Mirinda szelet és a torta forma kombinálásához.
A tesóm szerint sokkal jobb a sütemény ebben a formában, szóval valószínű, hogy a jövőben is így fog elkészülni!:)
Íme a recept!
MIRINDÁS TÚRÓ TORTA
Hozzávalók (22cm-es tortaformához!)
A piskótához
- 6 tojás
- 6 ek porcukor
- 4 ek cukrozatlan kakaópor
- 0,5 dl étolaj vagy kókuszolaj
- 4 ek rétesliszt
- 1 csomag sütőpor
Krém
- 10 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 450 g túró
- 8 g zselatin
- 1 csomag vaníliás cukor
Mirindás zselés réteg
- 7 dl Mirinda üdítőital
- 2 csomag vanília puding
A piskótáshoz kikeverjük a tojások sárgáját a porcukorral, majd összedolgozzuk a kakaóval és az olajjal. Hozzákeverjük a réteslisztet és a sütőport. Kiöntjük a piskóta tésztát a sütőpapírral bélelt tortaformába, és 15-20 percig, illetve tűpróbáig sütjük!
A krémhez elkeverjük a túrót a porcukorral és az olvasztott vajjal. Készítsünk el egy csomag vaníliás pudingot, majd keverjük a túrós masszába.
Ezután már csak a zselatint kell felfőznünk kb 3 teáskanál vízzel. Hagyjuk, hogy langyosra hűljön, és adjunk hozzá egy kanálnyit a túrókrémből. Keverjük el, és öntsük hozzá a nagy túrómasszához!
A Mirindás mázhoz főzzünk pudingot az üdítőitallal a tej helyett, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Már csak össze kell állítani a tortánkat!:)
A piskótát vágjuk két egyenlő részre a közepénél.
Használjuk azt a kapcsos tortakarikát, amiben sült a massza, és tegyük az aljára az egyik felét a piskótának. Ezt kenjük meg egy kis Mirindával, hogy ne legyen száraz.
Ennek a tetejére kerül az egész túrókrém, amit lefedünk a piskóta második felével.
Végül öntsük a Mirindás mázat az utolsó réteg tetejére!
Tegyük a hűtőbe (kb 2 óra), és szeletelhetjük is, ezt a könnyű és frissítő tortát!
Jó étvágyat!
Noémi
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése