2016. június 29., szerda

RÉTEGZETT PÁLCIKÁS JÉGKRÉM! - Egészséges Szerda!

Kellemes  #EgészségesSzerdát mindenkinek!:)
Ezerrel tombol a nyár, így arra gondoltam, hogy itt az ideje valami igazán hűsítőnek!
Egyértelműen a fagyi jutott eszembe!

Ma rétegzett jégkrémpálcikákat készítünk, ami nagyon egyszerű és egy kis kreativitással igazán mutatós is lehet!
Egy kis sorbet, egy kis joghurt, plusz friss gyümölcs, és kész is a dekoratív jégkrémünk!:)



Íme a recept!

Hozzávalók 

(Nem igazán tudok pontos arányokat megadni, hiszen darab, és rétegmennyiség függő. Inspirálódjatok!:)

A joghurtos réteghez  

( Használhatunk előre ízesített joghurtot is, de én szeretem magamnak ízesíteni, így teljes mértékben eleget tesz az ízlésemnek! Ezen kívül lekvárral is adhatunk ízt, illetve színt a joghurtnak! )

- 2 kis natúr görög joghurt
- 2-3 ek méz
- 1 ek fahéj
- 1 kk vanília aroma

A ribizlis sorbethez

- 300 g ribizli
- 4 ek méz

- sárgadinnye
- műanyag eldobható pohár
- sütikiszúró (ami belefér a pohár aljába!)
- nyalóka pálcika vagy kiskanál

A gyümölcs dekorációhoz vágjuk ketté a sárgadinnyét, távolítsuk el a héját, és a sütikiszúróval vágjuk ki a formákat!
Ezeket tegyük a poharak aljába!

Keverjük ki a joghurtot a mézzel, fahéjjal és a vanília aromával.
Ezt kanalazzuk egyenlő arányban a kivágott sárgadinnyére.
Tegyük be a poharakat a fagyasztóba amíg elkészítjük a ribizlis réteget! Így a pálcikáknak lesz egy kis tartása, mire bele kell őket szúrni a fagyiba.

A ribizlis sorbethez tegyük a mézet és a ribizli szemeket egy tálba. Botmixerrel pürésítsük, majd egy szitán keresztül paszírozzuk át a pürét, hogy megszabaduljunk a magoktól.
Vegyük ki a poharakat a fagyasztóból, és szúrjuk a nyalóka pálcikákat a joghurtos réteg közepébe. Most elkezdhetjük adagolni a ribizlis réteget, egyenlő arányban!

Tegyük a jégkrémeket a fagyasztóba kb 3-4 órára, vagy éjszakára.
Fogyasztáskor ollóval vágjuk le a műanyag poharat a jégrémről, így sokkal egyszerűbb lesz kivenni!

Tipp:
Ha tehetjük, mindenképpen görög joghurtot használjunk. Ez nem fog kristályosodni a fagyás során, nem úgy, mint a natúr joghurt!

Legyetek kreatívak, rengeteg ízkombinációt ki lehet találni.:)



Jó étvágyat!
Noémi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése