2016. július 15., péntek

HÁZI FAGYLALT TÖLCSÉR RECEPT!

Egyértelműen a tölcsér az, amivel először találkozunk az életünk során, hiszen kiskorunkban még csak ezt kapjuk meg egy családi fagyizások alkalmával.
A mai egy extra bejegyzés, amiben megtanuljuk, hogyan készíthetjük el ezeket otthon, mindenféle különleges konyha eszköz nélkül!
Ropogós, édes, tökéletes vendéglátásokra is!:)

HÁZI FAGYLALT TÖLCSÉR!



Hozzávalók ( 4-5 tölcsérhez!)

- 2 tojás fehérje
- 70 g cukor
- 50 ml tej
- 1 tk vanília aroma
- csipet só
- 30 g olvasztott vaj
- 85 g szitált liszt

Egy kézi habverővel keverjük el a cukrot és a sót a tojás fehérjével, illetve a vanília aromával! Adjuk hozzá a tejet, és szitáljuk bele a lisztet. Végül olvasszuk meg a vajat, és öntsük a tésztához.
Keverjünk el mindent alaposan, egy sűrű masszát kell kapnunk.

Egy palacsintasütővel fogunk dolgozni. Fontos, hogy jó minőségű tepsit használjunk, hogy ne ragadjon le a tészta!
Válasszunk egy közepes méretű gázrózsát, és kapcsoljuk a legalacsonyabb fokozatra! Ne állítgassuk a láng erejét, különben nem fog egyenletesen sülni a tölcsér.

Mikor nagyjából felmelegedett a tepsi, kanalazzunk kb 1,5-2 evőkanálnyi tésztát a felületre! Gyors mozdulatokkal kenjük el a masszát kör alakban, olyan vékonyra, amennyire csak lehetséges. Ehhez nyugodtan használjuk a kanál hátoldalát.
Hagyjunk időt a sülésre. Olyan 3 perc múlva fordítsuk meg a tészta lapot. Ha már barnás foltokat látunk a tölcsér nyers felületén, akkor fordíthatjuk!
Ennek az oldalnak már nem kell annyi ideig sülnie, max. 1 percet szánjunk rá!

Amint levettük a tölcsért a tűzről, kezdjük el a formázását.
A kezünket használva, először a tölcsér alját alakítsuk ki folyamatos csavargatós módszerrel, innen haladjunk felfelé. Pár másodpercig tartsuk ebben a formában, majd tegyük egy sík felületre és hagyjuk teljesen kihűlni.  Ha a kezünk érzékenyebb a melegre, akkor benedvesíthetjük a tenyerünket!
Nem biztos, hogy elsőre sikerülni fog a tökéletes forma kialakítása, de ne adjuk fel a próbálkozást. Ha pedig a tölcsér alján mégis marad egy kis lyuk, akkor márthatjuk olvasztott csokiba, vagy egyszerűen csavarjuk szalvétába a tálaláskor!

Remélem, érthető volt a leírás, ha bármi kérdésetek van, a komment részben szívesen válaszolok!:)

Készítettem egy különleges Süsd Agyon! kreatív Minion-os fagylaltot is a tölcsérekhez, amit ITT találtok! (A link 2016. 07. 17-től érhető el!)


Jó étvágyat!
Noémi




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése