2016. szeptember 11., vasárnap

MÚMIA Dióval Töltött Tekert Körte! #Halloween

Mindenek előtt, szeretném elmondani, hogy bár nem mi tartjuk a Halloween-t, én imádok kreatív, "ünnepi" finomságokat készíteni!
Mit is mondjak? Idén egy kicsit korán kezdetem.
Természetesen, tervezek, más jellegű bejegyzéseket is a közeljövőben (akárcsak a heti #EgészségesSzerda bejegyzések), de van egy olyan érzésem, hogy egy kicsit behalloweenesedünk a blogon!:)

A mai recept egy nagy kedvencem, ugyanis élek-halok a sült gyümölcsökért.
Ez a sült körte dióval van töltve, és egy kis bundát is kap, amitől múmia kinézete lesz. Én kis papír szemeket is készítettem egy fogpiszkálóra csak, hogy még felismerhetőbb legyen a múmia.

MÚMIA Mandulával Töltött Tekert Körte! #Halloween



Hozzávalók (4 adaghoz)

- 4 körte
- 25 dkg vajas leveles tészta
- 2 dl rum vagy száraz fehérbor
- 3 dl víz
- 1 tk vanília aroma
- fahéj
- 5 ek cukor
- 1/2 citrom

A töltelékhez
- 60 g darált dió
- 35 g porcukor, víz
- 1 tojás a kenéshez

1. A körtéket meghámozzuk, és alulról kivágjuk a magházukat.
2. Kb 15 percig főzzük őket a 2 dl rumban és a 3 dl vízben, a vanília aroma, a cukor, a citrom lé és a fahéj hozzáadásával. Hagyjuk őket kihűlni, és áttapogatjuk  papírtörlővel, hogy felszívja   a nedvességet!
3. Összekeverjük a diót a cukorral, és csepegtetünk hozzá egy kis vizet, hogy összeálljon.
 Megtöltjük a körtéket a dióval.
4. Kinyújtjuk a leveles tésztát, és hosszában 2 cm széles csíkokat vágunk ( a lényeg, hogy a lehető leghosszabb irányból vágjunk). Felülről haladva tekerjük körbe a körtéket a csíkokkal, úgy hogy egy kis rést hagyunk szájnak!
5. Kenjük meg a tésztát a tojás felével, és süssük a körtéket 200 fokon először 15 percig, majd kenjük rájuk a maradék tojást, és süssük további 10 percig 220 fokon.
Ha aranybarna a leveles tészta, akkor készen is van a Töltött Körte!:)

Mi melegen szeretjük, egy kis vanília fagyival!:)





Jó étvágyat! Kellemes Halloween-re hangolódást!
Noémi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése