Ma egy viszonylag egyszerű és nagyon közkedvelt receptet hoztam, persze egy cuki csavarral.
A gofrit szerintem mindenki szereti, így ezzel nem igazán lehet mellényúlni.
Rengetegféleképpen lehet ízesíteni, illetve színezni a tésztát. A továbbiakban egy pár ilyen módszerről is olvashattok!:)
Persze, most főleg a rózsaszín-piros színek domináltak a Valentin napot figyelembe véve, de természetesen, ez bármilyen formában megvalósítható.
Hozzávalók
- 40 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 12 dkg cukor
- 12 dkg olvasztott vaj
- 3 tojás
- 1/2 citrom reszelt héja
- 1/2 liter tej
1. A lisztet, cukrot, sütőport és citromhéjat összekeverjük.
2. Folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a tojások sárgáját(!) és a tejet. Csomómentes masszát keverünk.
3.A rózsaszínnek szánt tésztamennyiséget egy kisebb tálba öntjük, és hozzáadunk 1-2 evőkanálnyi ribizli/eper/szeder lekvárt (valójában, csak az számít, hogy rózsaszín legyen tőle a tészta). Fontos, hogy ne tegyünk bele túl sokat, hiszen ez csak elnehezíti a tésztát és elveszíti a tojáshab által szerzett könnyedségét!
Tipp: Ha még ezután sem találjuk elég színesnek a tésztát, használhatunk egy pár csepp ételfestéket is! A lekváros megoldás főleg a természetes megoldások kedvelőinek szól!
4. A gofrisütőben kisütjük a rózsaszín és a sima gofrikat is.
5. A szív alakú sütikiszúróval szív alakokat szúrunk, és tejszínhabbal, gyümölccsel tálaljuk őket!
Hozzávalók
- 40 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 12 dkg cukor
- 12 dkg olvasztott vaj
- 3 tojás
- 1/2 citrom reszelt héja
- 1/2 liter tej
1. A lisztet, cukrot, sütőport és citromhéjat összekeverjük.
2. Folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a tojások sárgáját(!) és a tejet. Csomómentes masszát keverünk.
3.A rózsaszínnek szánt tésztamennyiséget egy kisebb tálba öntjük, és hozzáadunk 1-2 evőkanálnyi ribizli/eper/szeder lekvárt (valójában, csak az számít, hogy rózsaszín legyen tőle a tészta). Fontos, hogy ne tegyünk bele túl sokat, hiszen ez csak elnehezíti a tésztát és elveszíti a tojáshab által szerzett könnyedségét!
Tipp: Ha még ezután sem találjuk elég színesnek a tésztát, használhatunk egy pár csepp ételfestéket is! A lekváros megoldás főleg a természetes megoldások kedvelőinek szól!
4. A gofrisütőben kisütjük a rózsaszín és a sima gofrikat is.
5. A szív alakú sütikiszúróval szív alakokat szúrunk, és tejszínhabbal, gyümölccsel tálaljuk őket!
Jó étvágyat!
Noémi
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése