2017. július 12., szerda

CHURROS HÁZILAG!

Elég sok ország nemzeti édessége van az "egyszer majd kipróbálom" listámon, és ma kipipálhatok egyet: a churros-t!

Immár két éve tanulok spanyolul, így szinte kötelességemnek éreztem a nemzeti édességük elkészítését.
Spanyolországban régóta kedvelt reggeli, ebéd utáni édesség, vagy simán csak nasi, ám az idők során átterjedt más országokba is. Maga a tésztája az semleges ízű, sőt, akár kifejezetten sós is lehet, de az biztos, hogy nem édes. Édessé az a fahéjas cukor, amibe a kisült tésztát forgatják, illetve a mellé tálalt csoki öntet teszi.

Valójában, tudtam, hogy szeretni fogom már mielőtt kipróbáltam, hiszen imádom a fahéjat és ennek a churrost pedig azt teszi churrosszá. Deeee...ez tényleg borzasztóan jó!

CHURROS HÁZILAG!





Hozzávalók:

- 130 g liszt                                                              A csokiszószhoz (ganache):
- 1/2 tk sütőpor                                                            - 70 g étcsoki
- 2 ek cukor                                                                 - 70 ml habtejszín
- egy csipet só
- 240 ml víz
- 2 ek napraforgóolaj
- 1 tojás
-cukor + fahéj (amibe beleforgatjuk a churrost)
- olaj ( a sütéshez)

1. A lisztet, sütőport, cukrot és a sót összekeverjük.
2. Egy lábosban felforraljuk a vizet a napraforgóolajjal.
3. Ezt a forró vizes keveréket rögtön ráöntjük a lisztes mixre és robotgéppel elkezdjük tésztává keverni.
4. Mikor nagyjából összeállt a tészta, belekeverjük a tojást is.
5. A masszát csillagfejjel ellátott habzsákba töltjük, és a forró olajba 7-8 cm-es csíkokat nyomunk.
6. Mindkét oldalán kb 1-1- percig sütjük, amíg aranybarna lesz a színe.
7. A langyosra hűlt churrosokat beleforgatjuk a fahéjas cukorba.
8. A csoki szószhoz a felforralt tejszínt a csokira öntjük, 4 percig letakarva hagyjuk állni, majd habverővel kikeverjük. Ebbe mártogatjuk a churrost!




Jó étvágyat!
Noémi:))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése