Azt nem tudom, hogy miért nem volt még róla bejegyzés, hiszen ha kiejtem a "sütemény" szót, rögöt a kráter süti jut eszembe. De most itt van a recept, remélem kedvet kaptok hozzá!:)
A "kráter" elnevezés szerintem nagyon találó (nem én neveztem el, lol), hiszen a kis puding kupacok sütéskor besüppednek, és tényleg kráter jellege lesz.
PUDINGOS KRÁTER SÜTEMÉNY!
A pudinghoz: A tésztához: A mázhoz:
- 2 csomag vaníliás puding - 6 db tojás - 1 nagy pohár tejföl
- 9 dl tej - 200 g porcukor - 3 ek cukor
- 6 ek kristálycukor - 1 dl tej - 1 cs vaníliás cukor
- 1 dl étolaj
- 3 ek cukrozatlan kakaópor
- 250 g liszt
- 1 csomag sütőpor
- cseresznye/ meggy befőtt
1. A pudingot megfőzzük a fent listázott hozzávalókkal, és kihűtjük.
2. A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A tészta hozzávalóit pedig összekeverjük a sárgájával. Majd ebbe a masszába forgatjuk a fehérje habot.
3. A piskóta tésztát kivajazott és lisztezett tepsibe öntjük (25x30). Vizes kanállal puding kupacokat kanalazunk a tésztába, majd a cseresznyét is beleszórjuk (olyan helyre, ahol nincs puding).
4. 180°C-ra előmelegített sütőben sütjük kb 20 percig, majd a cukorral elkevert tejföllel megkenjük és még további 5 percig sütjük.
Kockákra vágva tálaljuk.
Jó étvágyat!
Noémi:))
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése