2017. július 26., szerda

PUDINGOS KRÁTER SÜTEMÉNY!

A kráter sütemény már egy jó ideje nagy kedvenc nálunk, így amikor válságba kerülünk sütidöntés téren, mindig ehhez a recepthez nyúlok.
Azt nem tudom, hogy miért nem volt még róla bejegyzés, hiszen ha kiejtem a "sütemény" szót, rögöt  a kráter süti jut eszembe. De most itt van a recept, remélem kedvet kaptok hozzá!:)

A "kráter" elnevezés szerintem nagyon találó (nem én neveztem el, lol), hiszen a kis puding kupacok sütéskor besüppednek, és tényleg kráter jellege lesz.

PUDINGOS KRÁTER SÜTEMÉNY!



Hozzávalók:

A pudinghoz:                                       A tésztához:                                 A mázhoz:
- 2 csomag vaníliás puding                  - 6 db tojás                                   - 1 nagy pohár tejföl
- 9 dl tej                                                - 200 g porcukor                          - 3 ek cukor
- 6 ek kristálycukor                              - 1 dl tej                                       - 1 cs vaníliás cukor
                                                             - 1 dl étolaj         
                                                             - 3 ek cukrozatlan kakaópor
                                                             - 250 g liszt
                                                             - 1 csomag sütőpor
                                                             - cseresznye/ meggy befőtt
                                                           
1. A pudingot megfőzzük a fent listázott hozzávalókkal, és kihűtjük.
2. A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A tészta hozzávalóit pedig összekeverjük a sárgájával. Majd ebbe a masszába forgatjuk a fehérje habot.
3. A piskóta tésztát kivajazott és lisztezett tepsibe öntjük (25x30). Vizes kanállal puding kupacokat kanalazunk a tésztába, majd a cseresznyét is beleszórjuk (olyan helyre, ahol nincs puding).
4.  180°C-ra előmelegített sütőben sütjük kb 20 percig, majd a cukorral elkevert tejföllel megkenjük és még további 5 percig sütjük.
Kockákra vágva tálaljuk.




Jó étvágyat!
Noémi:))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése