2018. február 14., szerda

VALENTIN-NAPI TÖLTÖTT FÁNKOK!

Boldog Valentin-napot mindenkinek!

Őszintén szólva, ezt a napot sem tartom sokkal különlegesebbnek a többitől, viszont elismerem, hogy ilyenkor még én is hajlamosabb vagyok rózsaszín szívecskékhez nyúlni a sütés terén.
Ma is ez történt, azonban, mivel ez a bejegyzés elég last minute jellegűre sikeredett, mindenképpen valami olyat szerettem volna készíteni, amit egyszerűen át lehet alakítani anti-Valentin-napira.
Így esett a választásom a fánkra, ami ironikusan passzol a farsangi szezonhoz is.
A dolgok "rózsaszínségét" megőrizve, most puncs pudinggal töltöttem meg a fánkokat, de ezt bármivel helyettesíthetjük!

Korábbi fánkos bejegyzés ITT! (ugyanaz a recept)

VALENTIN - NAPI TÖLTÖTT FÁNKOK!



Hozzávalók:
A tésztához:
- 500 g liszt
 - 7 g (1 csomag) szárított élesztő 
  HA esetleg nem a szárított élesztőt használjuk, akkor 25 grammal számoljunk
- 1 kávéskanál só
- 3 dl tej
- 2,5 ek cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 tojás sárgája
- 7 dkg puha vaj
- 2 ek porcukor
(- olaj a sütéshez)

A töltelékhez:
- 1 csomag puncs puding
A mázhoz:
- kb 20 ekporcukor
- tej 

- szív alakú sütikiszúró

1. Felfuttatjuk az élesztőt. -- Felmelegítjük a tejet (ne legyen forró!) és elkeverjük benne a 2,5 ek kristálycukrot és az élesztőt. Körülbelül 7-10 perc alatt fel is fut.
2. Ezután egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, sót, vaníliás cukrot, és porcukrot. 
3. Adjuk hozzá a tojás sárgáját, a puha vajat és gyúrjuk össze az élesztős tejjel. Ha esetleg ragadós lenne a massza, adjunk hozzá még lisztet, egy nyújtható tésztát kell kapnunk. 
4.Fedjük le az összegyúrt masszát, és kelesszük duplájára. Ez 1 órába vagy kevesebbe telik. 
5. A kelt tésztát kinyújtjuk lisztezett felületen 2-3 cm vastagságúra, és szíveket szúrunk ki a sütikiszúróval.  
6. Elkezdjük felmelegíteni az olajat egy nagy lábasban (kb 4 cm vastag olaj rétegnek kell lennie!). Ha felmelegedett az olaj, óvatosan kezdjük beleadagolni a fánkokat.
Vigyázzunk, nagyon gyorsan sülnek mindkét oldalon!
7. Az elkészült puncs pudingot habzsákba töltjük. Lyukat szúrunk a szív-fánkok oldalába és megtöltjük őket a pudinggal.
8. A mázhoz a porcukrot összekeverjük annyi tejjel, hogy a fogkrémnél egy kicsivel hígabb állagú masszát kapjunk. Ebbe a mázba beleforgatjuk a fánkokat és megvárjuk, amíg megkötnek. Ezután én még dekoráltam egy kis maradék pudinggal, de ez opcionális. 





Jó étvágyat!
Noémi:)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése