2018. április 2., hétfő

HÚSVÉTI RÉPATORTA RECEPT!

Kellemes Húsvéti ünnepeket mindenkinek! 
A tavalyi epres torta után szerettem volna egy újabb ünnepi tortát készíteni, így esett idén a klasszikus répatortára a választás.
Ezt a receptet csokival dobtam fel, az egyik Nők lapja cikk alapján:)

HÚSVÉTI RÉPATORTA!



Hozzávalók:
A piskótához:                                            A krémhez:
- 280 g reszelt sárgarépa                            - 500 g mascarpone
- 1 hámozott, reszelt alma                         - 140 g porcukor
- 160 g finomliszt                                      - 1 narancs reszelt héja
- 40 g rétesliszt                                          - 1 ek citromlé
- 30 g holland kakaópor                            - 3-4 ek narancslé
- 200 g cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 3 tojás
-130 g olvasztott vaj
- 1 kávéskanál szódabikarbóna                  A mázhoz: - 100 g étcsokoládé
                                                                                     - 1,5 dl habtejszín

1. A piskóta hozzávalót alaposan összekeverjük a száraz összetevőkkel kezdve.
2. Egy 22 cm átmérőjű tortakarikát kivajazunk-kilisztezünk és ebben eloszlatjuk a masszát. 180°C-ra előmelegített sütőben sütjük 25 percig. Mikor megemelkedett, 160°C-ra mérsékeljük a hőmérsékletet és további 25-30 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Amikor kihűlt a piskóta, kivesszük a formából és középen félbe vágjuk.
3. A krém hozzávalóit egy robotgéppel kihabosítjuk, majd a két tortalap közé kenjük.
4.  A ganache-hoz felforraljuk a tejszínt, beletesszük a csokit és letakarjuk a serpenyőt 5 percre. Ezután megkavarjuk, hogy egy sűrűbb állagot kapjunk, majd leöntjük vele a torta tetejét. Én még egy kis pudingos csokikrémmel (recept ITT!), olvasztott fehércsokival és csokitojásokkal dekoráltam a torta tetejét.








Jó étvágyat!
Noémi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése