2016. március 18., péntek

Amerikai Csokis Keksz!

Ha elkezdünk olvasgatni az amerikai konyha után, akkor a leghíresebb édességek a vajas kekszek különböző variációi lesznek. A vajas állaga nagyon omlóssá és puhává teszi a süteményt, amit sokféle képen fel lehet dobni.
A kedvenc módszerem, természetesen a csokoládé, ami mindent jobbá tesz, így nem volt nehéz erre a döntésre jutnom:)

A mai recept tökéletes lehet egy délutáni partyra vagy akár reggelire egy kis tejjel.

Törekedtem az "egészséges" verzióra, így háromféle lisztet használtam, amitől egy extra omlós lett a keksz. Nekem megfelelt így (sőt!) , de természetesen lehet finomlisztet használni az egész süteményhez!
Íme!

Hozzávalók

Összesen 20dkg lisztre lesz szükségünk!
Én ezt az arányt használtam:
- 10dkg finomliszt
- 5dkg zabliszt
- 5dkg rétesliszt
Ezt a mennyiséget lehet variálni, de ez az arány biztosan beválik!

- 3tk sütőpor
- 12dkg barna/nádcukor VAGY 15dkg fehér cukor
- 15dkg szobahőmérsékletű (!) vaj
- 2 tojás
- fél tábla apróra vágott ét (vagy tej) csokoládé

Elkészítés

A vajat keverjük el egy robotgép segítségével. Mikor egy krémes állagú masszát kapunk, elkezdhetjük hozzáadni (lehetőleg) a "folyékony" összetevőket. Ha ezek jól egybeálltak, akkor hozzáadhatjuk a száraz hozzávalókat. Érdemes betartani ezt a sorrendet, hogy jól összekeveredjen a masszánk. Nem gond, hogyha ragadós az állaga, hiszen a tálból fogjuk adagolni a tésztát.

Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, és kanalazzuk rá a tésztánkat. Én egy fagyiskanalat használtam, ami úgy 2 evőkanálnak felel meg. Fontos, hogy csak kupacokat halmozzunk és na nyomjuk le őket, mert a vajtól el fognak terülni sütés közben.

Előmelegített sütőben, 180fokon sütjük a sütiket, kb 10-12 percig. (Mikor kezd barnulni a szélük, akkor tudjuk, hogy készen vannak!)



Várjuk meg amíg kihűlnek, és tejjel vagy teával tálaljuk!





Jó étvágyat!
Noémi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése