Ebből a fellángolásból, ma egészséges, vegán és glutén mentes gyümölcspalacsintát fogunk készíteni, ananászt használva.
A recept ötlete nagyon egyszerű. Valójában, egy palacsinta "bundába" burkoljuk az ananász szeleteinket. Ugyanezt a technikát almával is lehet alkalmazni, úgy is elképesztő!:))
Íme a recept:)
Hozzávalók
- 1 ananász ( vagy karikázott konzerv )
- 4ek zabpehely liszt (ez igazából őrölt zabpehely, szóval robotgéppel el lehet készíteni otthon is)
- 3ek natúr joghurt
- 2 tojás
- 1 tk méz (mellőzhető)
Szeleteljük fel az ananászt (pucolás után) kb 0,5-1cm-es vastagságú karikákra.
Itassuk le a gyümölcs levét egy papírtörlővel, és forgassuk a szeleteket egy kevés zabpehelylisztbe.
Keverjük össze a palacsinta tészta hozzávalóit egy kanállal, amíg egy csomómentes, sűrű állagot nem kapunk,
A lisztezett ananász karikákat borítsuk be a palacsinta mixszel (mintha csak paníroznánk) és egy kiolajozott serpenyőbe süssük őket amíg buborékok jelennek meg a tészta felületén. Ekkor tudjuk, hogy megfordíthatjuk.
Nem biztos, hogy legelőször sikerül, próbáljunk lassan dolgozni, hogy az ananász szelet ne váljon el a tésztától.
Süssük ki az összes ananászunkat, ha pedig esetleg elfogyna a tészta a végére, a sült ananász
Tálaljuk egy pár mézzel leöntve és egy kis extra ananásszal.
Jó étvágyat!!
Noémi
Kedves Noémi :)
VálaszTörlésRégóta követlek, bár még sosem írtam hozzászólást, úgy gondoltam itt az ideje. Nagyon jó ötlet ez a palacsinta, biztosan megcsinálom. :)
Azt szeretném kérdezni, hogy esetleg jössz a IX. SZJG találkozóra? :)
Szia Hanna!:)
TörlésNagyon köszönöm a kedves szavakat, sokat jelent! Ha elkészítesz bármit is, akkor mindenképpen küldj nekem képet instagrammon!:)
Az SzJG találkozót pedig ebben az évben is tervezem, mint az elmúlt alkalmakkor is:) Remélem, összejön idén is :)